Oranjewoud

Oranjewoud, met prachtige landhuizen in een bosrijke omgeving, heeft een rijke historie. Met dank aan de Oranje-Nassaus. Toen de Friese stadhouder in de zeventiende eeuw voor de bouw van een buitenplaats zijn oog liet vallen op dit gebied, volgden veel adellijke families en gegoede burgers zijn voorbeeld. Van de grote landgoederen zijn er nog drie over: Oranjestein, Oranjewoud en Klein Jagtlust.

Oranjestein

Oranjestein is nog particulier bezit. De tuin is op de zondagen in augustus open voor bezoekers. Het autoluwe dorp telt rond de duizend inwoners. het dorp heeft een basisschool en er zijn tennisbanen. Het museum Belvédere is een bijzondere attractie door architectuur, ligging en kunst van moderne Friese kunstenaars.

Wijkbeheer

Voor vragen, klachten en meldingen over het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte kunt u terecht bij wijkbeheer.
Contactpersoon: Hendrik Kromkamp
Telefoonnummer: (0513) 617 788
E-mail: h.kromkamp@heerenveen.nl

Andere meldingen

Preventiewerker of meitinker

Hebt u vragen over wonen, zorg en ondersteuning? En wilt u weten wie uw meitinker of preventiewerker is? Lees het in het overzicht.

Overige informatie

Uw wijkmanager is Ruurdtje Anema, zij is bereikbaar via telefoonnummer (0513) 61 76 52 of stuur een e-mail)
Wijkwethouder: Hans Broekhuizen. Spreekuur elke maandag van 09.00-10.00 uur (op afspraak). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat (0513) 617 408.

Hebt u vragen of opmerkingen over de veiligheid in uw leefomgeving of woonwijk. Dan neemt u contact op uw wijkagent Peter van Harten.

Opbouwwerk

Wilt u een activiteit organiseren? neem dan contact op met uw opbouwwerker van stichting Caleidoscoop Bokko Jan Huitema, mail naar b.j.huitema@caleidoscoop.net

Plaatselijk Belang Oranjewoud

Contactpersoon: Peter Bijlsma
Pr. Bernhardweg 28
8453 XD Oranjewoud
Stuur een e-mail naar Plaatselijk Belang Oranjewoud (pboranjewoud@gmail.com).

Links

Website Oranjewoud
Dorpsvisie Oranjewoud (PDF, 1.682 kB)