Huwelijksvormen

Roos met ringenU kunt op verschillende manieren trouwen in de gemeente Heerenveen. U kunt kiezen voor een kosteloos huwelijk/partnerschap, een eenvoudig huwelijk of een uitgebreide huwelijksvoltrekking.

Kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap

Op maandag- en donderdagmorgen om 8.30 uur is de mogelijkheid om kosteloos te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. U moet wel betalen voor het huwelijksboekje. Deze voltrekking bestaat alleen uit het formele gedeelte zonder toespraak van de trouwambtenaar. Er moeten twee getuigen aanwezig zijn naast u en uw partner. Vergeet niet dat u zich allemaal moet legitimeren. Neem daarvoor een identiteitsbewijs mee. Het totale aantal aanwezigen, inclusief het bruidspaar, is maximaal vier. Meer gasten worden niet toegelaten. Alleen inwoners van de gemeente Heerenveen kunnen gebruik maken van deze kosteloze mogelijkheid. Benieuwd of de datum waarop u gratis wilt trouwen beschikbaar is? Kijk snel. U kunt uw gewenste datum ook alvast reserveren. Dit is noodzakelijk als u in ondertrouw wilt gaan.

Eenvoudige huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap

Als u kiest voor deze eenvoudige mogelijkheid, dan kunt u op maandag en donderdag om 9.00 uur trouwen in de moderne ‘ondertrouwkamer’ van het gemeentehuis. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand verricht alleen het formele deel en houdt geen toespraak. Er kunnen – naast u en uw partner – vier getuigen bij de voltrekking aanwezig zijn. Vergeet niet dat zowel het bruidspaar als de getuigen zich moeten legitimeren. Neem daarvoor een identiteitsbewijs mee. Het totale aantal aanwezigen bij de eenvoudige voltrekking of sluiting is maximaal tien, inclusief u, uw partner en getuigen. Koffie en gebak is voor u en uw gasten inclusief.

Op de prijslijst hebben we alle kosten overzichtelijk voor u op een rij gezet. De kosten van deze mogelijkheid zijn lager dan die van een plechtigheid in de trouwzaal in Crackstate. Benieuwd of de datum waarop u op een eenvoudige manier wilt trouwen beschikbaar is? Kijk snel. U kunt uw gewenste datum ook alvast reserveren. Dit is noodzakelijk als u in ondertrouw wilt gaan.

Huwelijk/geregistreerd partnerschap in de trouwzaal

Wilt u een uitgebreidere plechtigheid, dan kan dit in de karakteristieke trouwzaal in Crackstate, het oude deel van het gemeentehuis. U heeft hier meer mogelijkheden. U kunt uw eigen muziek laten spelen, de klokken van het carillon kunnen luiden en een bode van de gemeente begeleidt uw gasten. U kunt in de trouwzaal 50 gasten ontvangen, inclusief bruidspaar, de getuigen, gasten, trouwambtenaar, bode en eventuele fotograaf. De plechtigheid duurt ongeveer drie kwartier. De voltrekking of sluiting wordt verricht door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Andere trouwlocaties

Naast Crackstate zijn er ook nog andere locaties in de gemeente Heerenveen. In deze sfeervolle gebouwen vindt u mooie zalen voor uw speciale dag. De locaties in onze gemeente zijn divers, van moderne tot authentiek. U vindt op onze website een overzicht van deze locaties met een korte beschrijving.

Geplaatst op 28 december 2016, 08:51 | Gewijzigd op 2 januari 2023, 08:45

Nieuws