Fries Stedelijk Netwerk van belang voor opgaven Nederland

vlnr: Michel Rietman (Súdwest-Fryslân), Hein de Haan (Leeuwarden), Robin Hartogh Heys van de Lier (Smallingerland) minister Hugo de Jonge en Jelle Zoetendal (Heerenveen).

De F4 (Leeuwarden, Smallingerland, Heerenveen en Súdwest-Fryslân) werken samen aan economische zaken en inmiddels ook op het dossier wonen.Nederland staat voor een grote bouwopgave; in de periode tot 2031 en ook in de tien jaar daarna. Het Rijk is bezig deze opgave in kaart te brengen en deze (naast andere ruimtelijk relevante onderwerpen) samen te brengen in een nieuwe Nota Ruimte. De F4 wil hier een bijdrage aan leveren.Wethouders Jelle Zoetendal (Heerenveen), Michel Rietman (Súdwest-Fryslân), Robin Hartogh Heys van de Lier (Smallingerland) en Hein de Haan (Leeuwarden) hebben op donderdag 4 april de ambities (propositie) van het Fries Stedelijk Netwerk aangeboden aan minister Hugo de Jonge. “We gaan als wethouders graag met de minister en de provincie in gesprek om onze visie verder concreet te maken en deze te realiseren”, aldus de bestuurders.

De gemeenten Heerenveen, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en Leeuwarden (de F4) vormen het Fries Stedelijk Netwerk dat regionaal en nationaal van groot belang is. Het is nodig om het Fries Stedelijk Netwerk te versterken. De meerwaarde van het Fries Stedelijk Netwerk en de betekenis ervan voor Nederland en Fryslân is in de propositie opgenomen.
In de propositie geven de F4 aan welke bijdrage de gemeenten kunnen en willen leveren als het gaat om de nationale woningbouwopgave. En waarom deze bijdrage niet alleen van belang is voor de F4, maar voor heel Fryslân.
Het Fries Stedelijk Netwerk kan en wil nog meer bijdragen aan het oplossen van de regionale en Nederlandse woningnood. We bieden hiermee starters en (nieuwe) Friezen een thuis in een groene, gezonde stedelijke omgeving. De F4 kunnen woningbouw op grote schaal realiseren zonder dat dit ten koste gaat van (teveel) ruimte voor landbouw en natuur.

Meer over de het Fries Stedelijk Netwerk leest u in het digitale affiche en in bijgaand persbericht .

 

Geplaatst op 4 april 2024, 17:19 | Gewijzigd op 4 april 2024, 17:19

Nieuws