Uitnodiging informatieavond erfgoed & gemeentelijke monumenten

Monumentale panden, fraaie dorpsgezichten, weids landschap, besloten landschap en vele oude boerderijen. Samen bepalen zij de identiteit van onze gemeente. De gemeente Heerenveen hecht veel waarde aan behoud van ons erfgoed, versterking van onze culturele identiteit en het belichten van onze rijke ontstaansgeschiedenis.

Erfgoed verbindt ons met de regio waar we opgroeien, wonen of werken. In de beleving en waardering van onze leefomgeving spelen monumenten, als onderdeel van ons erfgoed, vaak een grote rol.

Na de gemeentelijke herindeling in 2014 kwamen de gebieden in en om Akkrum, Nes, Aldeboarn en Haskerdijken-Nieuwebrug bij de gemeente Heerenveen. Tot op heden zijn er nog geen gemeentelijke monumenten aangewezen in deze regio. Dat willen we veranderen.

Daarover organiseren wij op maandagavond 15 april een informatieavond waarin we graag met u in gesprek gaan over ons erfgoed en de aanwijzing van gemeentelijke monumenten. U bent van harte welkom.

Locatie    : De Lantearne
Adres      : Dringelstrjiite 13 te Akkrum
Aanvang : 19.00 uur.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens deze avond vertellen wij u meer over ons landschap en de gemeentelijke monumenten. We leggen uit waarom en hoe we de ‘Nota Cultuurhistorisch Erfgoed’ aanvullen en hoe we daarbij uw betrokkenheid willen vergroten.

Uw inbreng is van onschatbare waarde! We zijn benieuwd naar uw kijk op het erfgoed in uw omgeving. Welke plek of welk gebouw in uw omgeving vindt u bijzonder? We nodigen u daarom uit om met ons mee te denken.

Als inspiratie zal het bureau SteenhuisMeurs, dat ons helpt met ons onderzoek, een boeiende lezing geven over het verhaal van het landschap en erfgoed in en rondom Haskerdijken, Akkrum-Nes en Aldeboarn. Ook is er ruimte voor vragen, waarbij zowel de gemeente Heerenveen als bureau SteenhuisMeurs aanwezig zijn om deze te beantwoorden.

Programma:

  • 18:45:  Inloop
  • 19:00: Opening door wethouder Hedwich Rinkes
  • 19:05: Introductie van het project
  • 19:15: Interactieve sessie en reactie op vragen en stellingen
  • 19:35: Verhaal van Akkrum-Nes, Aldeboarn, Haskerdijken-Nieuwebrug en het landschap
  • 20:10: Ontdek verborgen schatten
  • 20:30: Gelegenheid voor vragen, reacties en anekdotes uit de zaal
  • 20:45: Napraten met een drankje (en mogelijkheid om op de kaart uw favoriete plekken aan te wijzen)

Aanmelden:
Wilt u aanwezig zijn op deze boeiende avond? Meldt u zich dan aan via erfgoed@heerenveen.nl en geef het aantal personen door. Zo kunnen wij zorgen voor voldoende zitplaatsen en drankjes na afloop.

Geplaatst op 4 april 2024, 13:43 | Gewijzigd op 5 april 2024, 10:29

Nieuws