Haskerdijken / Nieuwebrug
Sinds 1 januari 2014 horen de dorpen Haskerdijken en Nieuwebrug ook bij de gemeente Heerenveen. Haskerdijken (Haskerdiken) en Nieuwebrug (Nijbrêge) zijn zogenaamde tweelingdorpen: ze liggen tegen elkaar aan. De dorpen liggen iets ten noorden van Heerenveen, aan de Heeresloot.
In 1231 werd in Haskerdijken het Hasker Convent gesticht, een klooster in het haskeland. Haskeland is land begroeid met kleine struiken en boompjes. In deze tijd begonnen de hier gevestigde monniken met het aanmaken van land. Ze maakten daarbij ook dijken en daar dankt het dorp zijn naam aan. Op de plaats waar vroeger ongeveer het klooster stond, staat nu nog een kerkje met de naam de Kapelle. Nieuwebrug is een ander verhaal: dit plaatsje ontstond in de negentiende eeuw bij een nieuwe brug. Schippers moesten hier soms wachten, mensen die over de weg kwamen ook en zo ontstond er een dorp. Er zijn bij dit tweelingdorp goede mogelijkheden voor watersport.




Hebt u vragen over wonen, welzijn en zorg, dan kunt u bij een meitinker terecht. Iedere wijk en ieder dorp heeft een vaste meitinker. De meitinker zoekt samen met u een oplossing. Kunt u het probleem zelf oplossen? Bijvoorbeeld met familie, buren of vrijwilligers? Dan helpt de meitinker u daarbij. Maar als dat nodig is, kan de meitinker ook zelf een oplossing regelen.
- Wijk
- Haskerdijken
- Woonservicezone
- 1
- Tea Hoekstra, Richard Corman, Antje Ruiter en Laura Kientz
Tel: (0513) 61 77 36
E-mail: woonservicezone1@heerenveen.nl










Plaatselijk belang Haskerdijken-Nieuwebrug
Secretariaat: Dirk Jonkman
Telefoonnummer: (0513) 671 117
E-mail: plaatselijkbelang@haskerdijken-nieuwebrug.nl


Jongerenwerker
Nynke van der Goot telefoon 06-52326614 e-mail e.dejonge@caleidoscoopheerenveen.nlOpbouwwerker
Ellen Akkerman telefoon 06-52327683 e-mail e.akkerman@caleidoscoopheerenveen.nlVSP’er
Marleen de Beer telefoon 06-52326957 e-mail m.debeer@caleidoscoopheerenveen.nl
Wat doet een jongerenwerker?
De jongerenwerkers zijn daar waar jongeren te vinden zijn. Niet alleen op school en in het jongerencentrum CASA, maar ook online, op hangplekken, op straat, in wijken en dorpen en in de zomer op de Heide. Zij leggen (en onderhouden) makkelijk contact.
Jongeren worden benaderd, geactiveerd, gestimuleerd en ondersteund bij de ontwikkeling van hun talenten en ambities. Gelijkwaardigheid staat voorop. Iedere jongerenwerker heeft zijn of haar eigen gebied en een schoollocatie (voorgezet onderwijs) waar ze makkelijk te vinden en te benaderen zijn.
Wat doet een opbouwwerker?
Opbouwwerkers ondersteunen groepen bewoners in buurten, wijken en dorpen bij het realiseren van wensen in de eigen leefomgeving. De opbouwwerker adviseert, verbindt en stimuleert bewoners om zelf actief aan verbetering van de situatie bij te dragen. Bent u het ergens niet mee eens, of heeft u een goed idee voor uw wijk/dorp/straat, we helpen u graag!
Wat doet een VSP’-er?
Een medewerker van het Vrijwilligers Servicepunt in de wijk (VSP’er) helpt u bij het vinden van een antwoord op uw vragen en kijkt naar de oplossingen met buren, vrienden of familie en activiteiten. Dank hierbij aan vragen als;
- u wilt graag vrijwilligerswerk doen maar weet niet waar je begint
- u zoekt een vrijwilliger die jou kan helpen bij kleine klusjes en/of tuinonderhoud
- u zorgt voor een ander en kan wel wat ondersteuning of advies gebruiken
- u ben nieuwsgierig welke activiteiten er in de buurt zijn en hoe u kunt aanhaken.





