Wilt u graag uw huis verduurzamen? Extra isolatiemaatregelen kunnen een goede investering in uw woning zijn. Om dit financieel aantrekkelijker te maken, verleent het Rijk een aantal subsidies. Bekijk het overzicht in onze flyer Flyer subsidieregeling particulieren (PDF 265 kB). In oktober komt de gemeente met een voucher- en inkoopactie. Provincie Fryslân geeft tijdelijk extra korting bovenop de SEEH subsidie. Lees hieronder meer over beide regelingen.

Voucherregeling en collectieve inkoop isolatie en zonnepanelen (RRE)

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het plan voor de besteding van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)-subsidie van €495.000. In raadsvoorstel Regeling Reductie Energieverbruik (PDF 175 kB) wordt een voucherregeling voorgesteld voor alle particuliere huiseigenaren en een inkoopactie voor eigenaren van grondgebonden woningen.

Energie besparen: waardebon en inkoopactie

Begin oktober kunnen alle particuliere woningbezitters in de gemeente Heerenveen een brief in de brievenbus verwachten. In deze brief staat een waardeboncode van €70,-. Met deze code kun je het aanschafbedrag terugvragen van energiebesparende producten die je koopt bij een lokale bouwmarkt of via een webshop. Na aankoop van de producten krijg je minimaal €35,- tot maximaal € 70,- retour. Dit regel je via www.winstuitjewoning.nl.

Er is een lijst met alle energiebesparende maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen: Voucherregeling, alle maatregelen op een rij (PDF 193 kB). Er is beperkt budget beschikbaar, dus wees er snel bij! Op=op. Het actuele budget is terug te vinden op www.winstuitjewoning.nl/heerenveen

Verdere uitleg over deze actie is te lezen in de brief en via de websites www.eenvooreengroener.nl/projecten/waardebon en www.winstuitjewoning.nl/heerenveen.

Deze actie loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2020 of totdat het budget op is.

Gezamenlijke inkoopactie isolatiemateriaal, zonnepanelen en waterzijdig inregelen

We starten ook met een inkoopactie voor woningeigenaren. Wanneer je interesse hebt om mee te doen met deze inkoopactie hoeft je je alleen maar aan te melden via www.winstuitjewoning.nl/heerenveen

Na de aanmelding wordt er een afspraak ingepland door Winst uit je Woning voor advies aan huis. De adviseur voorziet je van advies op maat over de isolatiemaatregelen die aangeboden worden en je ontvangt vrijblijvend scherpe offertes van betrouwbare (lokale) bedrijven. Je betaalt slechts €29,- voor het advies en krijgt een goede prijs voor isolatie maatregelen. Deze kosten betaal je achteraf aan Winst uit je woning via een factuur.  Voor de zonnepanelenactie geldt dat de installateur contact met je opneemt om een offerte te maken.

Aanmelden voor de inkoopactie kan tot 14 december 2020.

Veel gestelde vragen voucherregeling

Alleen voor particuliere woningeigenaren?

Deze voucherregeling geldt alleen voor particuliere woningeigenaren en VvE’s. De vouchercode is gekoppeld aan een adres en kan dus alleen voor dat adres gebruikt worden.

Ook voor huurders?

Dit jaar helaas niet, maar de gemeente Heerenveen wil graag dat ook de huurders in de gemeente gebruik kunnen maken van energiebesparende maatregelen. Het Rijk heeft deze regeling alleen opgezet voor koopwoningen maar in 2021 komt een nieuwe regeling die ook voor huurders zal zijn. Wij zullen ons best doen om daarvoor tijdig een subsidieaanvraag in te dienen bij het Rijk.

Wanneer krijg ik de waardebon?

De brief met de waardeboncode valt begin oktober in de brievenbus. Mocht u geen brief hebben ontvangen, neem dan contact op met Winst uit je Woning via 023 583 6936 of info@winstuitjewoning.nl. Of ga naar https://winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen/ om een nieuwe waardebon aan te vragen.

Hoeveel is de voucher waard?

Maximaal €70,- (incl. BTW)

Wat kan ik er voor kopen?

Bij de brief met code zit een folder met daarin een selectie van producten en diensten: Voucherregeling alle maatregelen op een rij (PDF 582 kB). Het bedrag mag besteed worden aan meerdere producten, bij een bouwmarkt of (web)winkel. De aanvraag moet wel in een keer ingevuld worden.

 

Waar kan ik mijn producten kopen?

Bij elke bouwmarkt, winkel of webwinkel die de producten van de lijst verkoopt. U koopt het product, neemt de kassabon mee en vraagt aan de hand van deze bon en de code in de brief het geld in een keer terug via www.winstuitjewoning.nl/heerenveen.  Op de kassabon moet duidelijk staan wat er mee gekocht is, waar en voor welk bedrag. Het artikel moet terug te vinden zijn op de lijst met producten (PDF 582 kB).

Er is ook een webwinkel waar u rechtstreeks de waardebon in kunt leveren; www.energiebespaarshop.nl

Tot wanneer kan ik de voucher gebruiken?

De code kan gebruikt worden tot 31 maart 2021 of tot het moment dat het totale budget van deze actie op is. Voor het budget geldt op = op.

Waar kan ik zien wat er nog in de pot zit?

Dit wordt bijgehouden op de website: www.winstuitjewoning.nl/heerenveen

Ik heb geen computer. Hoe kan ik mijn waardebon verzilveren?

Heeft u geen computer en u wilt u waardebon verzilveren?

U kunt de documenten en gegevens opsturen naar Winst uit je woning. Nadat de bonnen gecheckt zijn en akkoord zijn bevonden gaat Winst uit je woning de aankoopbewijzen met uw unieke activatiecode indienen. Binnen 12 weken wordt het bedrag van maximaal €70,- gestort op uw rekening.

Wat moet u doen?

Maak kopieën van de aankoopbewijzen en bewaar deze thuis. Doe alle gevraagde documenten in een envelop met postzegel.

Om de waardebon te kunnen verzilveren hebben wij de volgende informatie van u nodig:

  • Uw waardeboncode (deze staat in de brief)
  • Het originele aankoopbewijs of facturen (maximaal 3 aankoopbewijzen)
  • Uw IBAN nummer en bankrekeningnummer en de naam van de rekeninghouder.
  • Adresgegevens waar u woont
  • Telefoonnummer waarop u te bereiken bent

Deze gegevens kunt u opsturen naar:

Winst uit je woning
T.a.v. de helpdesk
Prinsen Bolwerk 1
2011 MA Haarlem

Mijn code werkt niet

Let goed op dat u de code goed invult. Inclusief de streepjes tussen de cijfers. Als het dan nog niet lukt kunt u het beste contact opnemen met de helpdesk van Winst uit je Woning tel. (023) 583 6936. Zij kunnen u verder helpen en eventueel een nieuwe code geven.

Hoe kan ik de waardebon inleveren?

Als u naar de website www.winstuitjewoning.nl gaat kunt u kiezen voor Dien hier je waardebon in. Daar kunt u of direct uw waardebon on-line inleveren voor energiebesparende producten of (scroll naar beneden) u kunt de producten zelf aanschaffen via een bouwmarkt of webwinkel en achteraf uw geld terugvragen via deze website. Let op! Bewaar uw bon of factuur!

Veel gestelde vragen inkoopregeling

Welke maatregelen kan ik aanvragen?

HR++(+) glas, kozijnen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, zonnepanelen en waterzijdig inregelen van de cv.

Welke bedrijven doen er mee met de inkoopactie?

Isocoat, Smit Isolatie, Isoltrend, Serveis, Spouwmuurisolatie Noord, Gebr. De Vries, Windoo, Belisol Steenwijk, Zelfstroom, Essent.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de inkoopactie?

Vanaf 8 oktober kunt u zich aanmelden via de website www.winstuitjewoning.nl/heerenveen

Winst uit je woning plant vervolgens een bezoek in met een adviseur voor een advies over de isolatiemaatregelen. Na het bezoek van de adviseur ontvangt u op maat gemaakte offertes van lokale bedrijven. Deze offertes zijn altijd vrijblijvend. Dit advies kost €29,- en betaalt u achteraf door middel van een factuur van Winst uit je Woning.

De adviseur zal zo veel mogelijk van buiten werken en komt alleen binnen wanneer dit nodig is voor de opname. Dit allemaal in lijn met de Corona maatregelen.

Voor de zonnepanelenactie neemt de installateur contact met u op om een offerte te kunnen maken.

Binnen hoeveel tijd wordt de opdracht voor isolatie uitgevoerd nadat ik akkoord heb gegeven?

Er zal ongeveer binnen twee weken door de uitvoerende partij contact met u worden opgenomen voor het maken van een afspraak. De uitvoerders streven er naar om de werkzaamheden vervolgens binnen 8 tot 12 weken uit te voeren.

Wordt er ook dakisolatie aangeboden in jullie gezamenlijke inkoopactie?

Helaas is zolder/dakisolatie geen onderdeel van de huidige inkoopactie. In het verleden heeft Winst uit je Woning wel dakisolatie (van binnenuit) aangeboden. De eisen die hier vanuit de uitvoerders aan worden gesteld zijn erg streng. Hierbij komt ook nog eens dat dakisolatie via uitvoerende partijen erg prijzig is, je moet hierbij rekenen op ongeveer €100,- per m2. Vanwege deze reden is het niet mogelijk of interessant om dit collectief aan te bieden. Tegenwoordig is het vrij makkelijk om zelf uw zolder met dakisolatie te isoleren. De kosten komen dan een stuk lager te liggen. Vandaar dat wij dit niet meer meenemen in onze adviezen.

Ik wil mijn ruiten laten vervangen door HR++ glas. Hoe kan ik hier een offerte voor krijgen?

Mocht u een afspraak willen inplannen voor een huisbezoek voor isolatieglas, dan meet de adviseur alleen de maten op hij brengt geen advies uit. Dit kunt u uiteraard ook zelf doen via de link die je per mail ontvangt. U kunt de €29,- besparen zodra u geen interesse heeft in andere maatregelen waar de onafhankelijke adviseur voor langs kan komen. Op basis van de eerste gegevens wordt er een eerste offerte opgemaakt en verstuurd per e-mail. Bij een voorlopig akkoord komt de glaszetter vrijblijvend bij u langs. Hij kan vanuit zijn expertise een advies geven over uw ruiten in uw situatie. Na dit bezoek ontvangt u binnen 2 á 3 werkdagen de definitieve offerte per mail. U beslist op dit moment of u akkoord gaat en pas dan wordt het glas besteld!

Ik heb geen e-mailadres en/of mobiel nummer kan ik dan wel mee doen aan de gezamenlijke inkoopactie?

Uiteraard kunt u ook meedoen aan de gezamenlijke inkoopactie als u niet over een mobiel nummer en/of e-mailadres beschikt. In het aanvraagformulier op de website www.winstuitjewoning.nl/heerenveenn kunt u 06-00000000 invullen en bij het e-mailadres: jouwpostcode-jouwhuisnummer@winstuitjewoning.nl. In het opmerkingenveld kunt u aangeven dat u de gegevens het liefst per post ontvangt. Winst uit je Woning controleert de aanvraag voor u en neemt zo nodig telefonisch contact met u op. U kunt Winst uit je Woning ook bereiken op 023-583 6936. Ze staan telefonisch voor u klaar om de aanvraag samen met u door te lopen.

Mijn moeder zou zich graag aanmelden maar beschikt niet over een computer, kan zij zich alsnog aanmelden voor de gezamenlijke inkoopactie?

Als u niet over een computer beschikt dan kunt u ook meedoen aan onze actie. U kunt Winst uit je Woning telefonisch bereiken op 023-583 6936, dan lopen zij de aanvraag telefonisch met u door. De offertes ontvangt u na het huisbezoek per post.

Ik wil graag zonnepanelen. Kan ik dan ook met jullie actie meedoen?

Via het inschrijfformulier kunt u aangeven dat uw interesse uit gaat naar zonnepanelen. Wij zullen uw aanvraag dan controleren en doorsturen naar de zonnepanelen leverancier. Zij voorzien u van een vrijblijvende maatwerkofferte. In eerste instanatie gebeurt dit op afstand, op basis van geavanceerde satellietbeelden. Vind u de offerte interessant? Dan komen ze op bezoek om uw dak op te meten en u verder te adviseren.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Verduurzamen huis extra aantrekkelijk voor Friezen

Huizenbezitters in Fryslân krijgen een extra tegemoetkoming als zij hun woning energiezuiniger maken. De provincie wil met een investering van 5,2 miljoen euro  haar inwoners aanmoedigen om nu te kiezen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of hoogrendementsglas. Alle energie die daarmee wordt bespaard beperkt de verandering van het klimaat. Friese bouw- en installatiebedrijven profiteren hier ook van als zij het verduurzamen mogen uitvoeren.

Huizenbezitters krijgen 10% extra subsidie bovenop de 30% die het Rijk nu verstrekt met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Hiervoor moeten ze twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen. Mensen die hun spaargeld niet willen of kunnen inzetten, kunnen kiezen voor een Energiebespaarlening. Vanaf 1 september krijgen Friese aanvragers van de Energiebespaarlening Fryslân een korting van 0,5% op de rente. Ook Verenigingen van Eigenaars, komen in aanmerking voor de twee regelingen.

Aanvragen

De Friese aanvulling op de landelijke subsidie geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2020. De Energiebespaarlening is nu al aan te vragen, maar vanaf 1 september 2020 inclusief rentekorting.