Gemeente Heerenveen start met witgoedwissel

Leestijd: 2 minuten

Per 1 februari 2024 start de gemeente Heerenveen met een gratis witgoedwissel waarbij inwoners van de gemeente een oud witgoedapparaat kunnen inruilen voor een zuiniger model. Men kan meedoen met de witgoedwissel als ze de energietoeslag 2023 hebben ontvangen en thuis een koelkast, vriezer of wasmachine hebben die ouder is dan tien jaar óf een energielabel heeft dat lager is dan B, volgens het oude energielabelsysteem.

Over de witgoedwissel

Een oude koelkast, vriezer of wasmachine gebruikt veel stroom. Met de witgoedwissel krijg je van de gemeente een nieuw apparaat dat minder stroom verbruikt. Daarmee daalt de energierekening én werkt de gemeente aan haar duurzaamheidsdoelstelling.

Meedoen is eenvoudig

Meedoen met de witgoedwissel is eenvoudig. Aanmelden kan via heerenveen.nl/witgoedwissel. Nadat men zich heeft aangemeld, komt een energiecoach langs om samen te bekijken of de inwoner echt in aanmerking komt voor de witgoedwissel. Als dat zo is, wordt er direct ter plaatse samen met de energiecoach bepaalt welk apparaat vervangen wordt én een nieuwe uitgezocht bij een van de drie aangesloten leveranciers.
Het is de eerste keer dat de gemeente Heerenveen de witgoedwissel organiseert.

Eén voor één groener

De witgoedwissel is een van de manieren waarop gemeente Heerenveen dichterbij haar energiedoelstelling hoopt te komen. De komende jaren wil de gemeente elk jaar groener worden om uiteindelijk in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Deelauto’s en de Bofkontjesregeling zijn andere initiatieven van de gemeente in hun missie om stap voor stap en één voor één groener te worden.

Kijk voor meer informatie en aanvragen van de energiewissel op heerenveen.nl/witgoedwissel

Geplaatst op 1 februari 2024, 16:46 | Gewijzigd op 12 februari 2024, 09:27

Nieuws