Grondverzet

GrondverzetWilt u een partij grond of baggerspecie ontgraven? En wilt u dat hergebruiken binnen onze gemeente, dan gelden de Heerenveense gebiedsregels.

Grondverzet in de gemeente Heerenveen

Door de gebiedsregels goed te volgen kunt u geld besparen omdat duur onderzoek mogelijk niet nodig is. En u heeft meer mogelijkheden grond en bagger op korte afstand van de ontgravingslocatie te hergebruiken. In onze folder (PDF 900 kB) kunt u in het kort lezen hoe u met partijen grond en baggerspecie om moet gaan. Het beleid is uitgebreid omschreven en verantwoord in het Bodembeheerplan 2015 (deel I (PDF, 9.771 kB) en deel II (PDF, 2.345 kB)).

Heerenveense gebiedsregels

Onze gebiedsregels houden in dat we de kwaliteit van een partij grond koppelen aan de functie van dat gebied. Dit betekent bijvoorbeeld dat binnen onze industriegebieden partijen grond met klasse industrie of schoner mogen worden toegepast en binnen woongebieden partijen grond van klasse wonen of schoner. De gebiedsregels gelden alleen voor partijen grond die binnen de gemeentegrenzen verplaatst worden. Partijen grond van buiten de gemeente vallen niet onder de gebiedsregels maar mogen alleen worden toegepast volgens de landelijke regels.