Evenement organiseren

Gaat u een feest of evenement organiseren? Hiervoor heeft u meestal een vergunning nodig. In sommige gevallen is een melding voldoende. 

Vergunning of melding?

U kunt eenvoudig online met een formulier uw evenement indienen. Door een aantal vragen te beantwoorden wordt bepaald of u voor uw evenement een vergunning nodig hebt of dat een melding volstaat. Dien het formulier op tijd in, want het niet tijdig indienen kan gevolgen hebben voor het plaatsvinden van uw evenement.

Indienen evenement

Bij het indienen van het evenement moet u ook een draaiboek toevoegen. Weet u niet precies wat in het draaiboek moet komen te staan? Om u te helpen bij het opstellen van het draaiboek kunt u de Criteria & handleiding het aanvragen van een evenement (PDF 598 kB) gebruiken.

Evenement ondernemer

Dient u namens een vereniging, stichting of onderneming het evenement in? Gebruik dan dit digitale formulier: evenement ondernemer.
Hiervoor hebt u het KvK-nummer nodig.

Evenement particulier

Dient u het evenement als particulier in? Gebruik dan dit digitale formulier: evenement particulier.
Hiervoor hebt u DigiD nodig.

Hebt u een 3-jarige evenementenvergunning?

In het tweede en het derde jaar dat de vergunning geldig is, vult u opnieuw het meldingsformulier in.

Wat zijn de kosten?

Het doen van een melding is gratis. De legeskosten voor een vergunning is € 38,30. U kunt te maken krijgen met andere zaken: verkeersbesluit, geluidsontheffing en/of een ontheffing voor het tijdelijk schenken van zwak-alcoholhoudende drank (artikel 35 Alcoholwet). De leges voor alle drie deze ontheffingen zijn € 82,30 per ontheffing.

Grootschalig evenement organiseren 2000+ bezoekers

Het indienen van een grootschalig of risicovol evenement moet uiterlijk 1 november voorafgaand aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt. Een vooraankondiging kunt u met een online formulier doen.

Hebt u overlast van een evenement?

Wilt u het overlast melden? Dat kan. Klik op deze link voor meer informatie en het doen van een melding.

Meer informatie

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar team Bijzondere wetten bijzonderewetten@heerenveen.nl of u kunt langs komen tijdens openingstijden. Maakt u eerst een afspraak? U kunt bellen met 14 0513.

Geplaatst op 23 juli 2021, 15:39 | Gewijzigd op 2 april 2024, 17:17

Nieuws