Evenement organiseren

Gaat u een feest of evenement organiseren? Hiervoor heeft u meestal een vergunning nodig. In sommige gevallen is een melding voldoende. In verband met de coronamaatregelen is er tot en met 14 januari 2022 een evenementenverbod.

Vergunning of melding?

U kunt eenvoudig online met een formulier uw evenement indienen. Door een aantal vragen te beantwoorden wordt bepaald of u voor uw evenement een vergunning nodig hebt of dat een melding volstaat. Dien het formulier op tijd in, want het niet tijdig indienen kan gevolgen hebben voor het plaatsvinden van uw evenement.

Grootschalig evenement organiseren

Het indienen van een grootschalig of risicovol evenement moet uiterlijk 1 november voorafgaand aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt. Een vooraankondiging kunt u met een online formulier doen.

Hebt u een 3-jarige evenementenvergunning?

In het tweede en het derde jaar dat de vergunning geldig is, vult u opnieuw het meldingsformulier in.

Wat zijn de kosten?

Het doen van een melding is gratis. De legeskosten voor een vergunning is € 36,00.

Indienen evenement

Bij het indienen van het evenement moet u ook een draaiboek toevoegen. Weet u niet precies wat in het draaiboek moet komen te staan? Om u te helpen bij het opstellen van het draaiboek kunt u de Criteria & handleiding het aanvragen van een evenement (PDF 598 kB) gebruiken. Naast een draaiboek moet u ook een coronaplan toevoegen. Deze kunt u ook verwerken in het draaiboek.

Dient u namens een vereniging, stichting of onderneming het evenement in? Gebruik dan dit digitale formulier. Hiervoor hebt u het KvK-nummer nodig.

Dient u het evenement als particulier in? Gebruik dan dit digitale formulier. Hiervoor hebt u DigiD nodig.

Hebt u overlast van een evenement?

Wilt u het overlast melden? Dat kan. Klik op deze link voor meer informatie en het doen van een melding.

Meer informatie

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar team Bijzondere wetten bijzonderewetten@heerenveen.nl of u kunt langs komen tijdens openingstijden. Maakt u eerst een afspraak? U kunt bellen met 14 0513.